Rally for Kids op Niederrhein

Rally for Kids dag op Niederrhein.

In de grote hal is het al een drukte van belang. De tenten staan klaar om uitgepakt te worden, stoelen en tafels staan in de rij, we draaien de auto’s warm, de skelterbaan staat al opgeblazen klaar te wachten op de kids en overal gonst het van de bedrijvigheid. Prachtig.
Na een korte begroeting gaan de handen even uit de mouwen en in een mum van tijd krijgt ons hospitalitycentre smoel. De tafels voor het aanmelden van de gasten en de gastrijders staan al klaar en in de knutselclub liggen papier, lijm en kleurpotloden al te wachten. Rally for Kids is er klaar. Laat ze maar komen!
Richting tien uur komen de eerste gasten en gastrijders het terrein op en melden zich in de hal. Even checken of al het papierwerk klopt, polsbandjes voor de catering om en het genieten voor de kids kan beginnen. Zij nemen bezit van Rally for Kids en het circuit en dat is waar wij op gewacht hebben. Kom op, we willen de baan op!
Maar eerst natuurlijk een woord van welkom. Veiligheid voorop en daarbij hoort een duidelijke uitleg van de spelregels van de dag. Altijd leuk om te zien hoe de kids zich mengen onder die mannen in hun stoere raceoveralls. Dit zijn de mannen die het vandaag gaan doen voor hun!
Na de briefing eerst zonder kids een verkenningsrondje, om te kijken hoe het parcours voor vandaag bedacht is. Daarna kunnen 15 rijders hun “vrachtje” ophalen en is het spektakel echt van start. Na een 15 – 20 minuten loopt alles en wisselen de auto’s vlot van bijrijders. Echt alle kids staan in de rij om te wachten op een helm op in te kunnen stappen voor een paar rondes in het tempo wat zij aangeven. Duim omlaag: iets rustiger, duim omhoog: iets sneller. Hoe eenvoudig kan communicatie zijn.
Er staat weer van allerlei lekkers op de kids te wachten. Lekkers op wielen bedoel ik dan natuurlijk. Bekende gastrijders maar ook nieuwe mannen en worden welkom geheten, Nissan 350Z, Opel kadett C coupé, diverse BMW’s, Porche 911, Aston Martin, Subaru, Mitsubishi Lancer, Lotus, Fiat, Ford en noem maar op. Ook leuk om te zien is de Mini Countreyman van de KNAF. Fantastisch dat niet allen wij maar al deze mannen en vrouwen een vrije dag nemen om de kids te plezieren maar daar ook nog eens rubber en benzine voor inleveren. De kids zijn voor ons de absolute toppers. Na een dik uur is het tijd voor de lunch. Broodjes, beleg, kroketten, frikandellen, warme worst, drinken in allerlei smaken, koffie, het kan niet op. Plotseling groot rumoer, een brullende motor en gierende banden! Een dikke witte BMW draait donuts midden in de hal, de vette witte wolken slaan van de banden. Als de auto stopt gaat het portier open en stapt er een coureur uit gehuld in een witte overall en een witte helm met zwart vizier. Het zal toch niet…? Ja hoor, inderdaad: The Stig is in ons midden.Al snel drommen de kids om hem heen om met hem op de foto te gaan.
Hup, bord in de afvalbak en we gaan weer verder met waarvoor we gekomen zijn: kids een fantastische dag bezorgen. De tweede ronde gaat in. Prachtig die gespannen bekkies als je het portier open trekt. Beetje zenuwachtig soms maar de nieuwsgierigheid naar wat er gebeuren gaat wint het altijd. En terecht want het is een ervaring die de kids echt uit hun eigen wereld, en soms is die heel klein en vol met kommer en kwel, trekt en waar ze het nog lang over zullen hebben. Om een uur of drie is er een korte stop om weer even wat te drinken. Het is een prachtige dag, de zon schijnt volop. Om half vijf ligt de baan er verlaten bij. Hier en daar in bochten zand op het asfalt of een paar stukken rubber. Af en toe ruikt het nog naar warme banden en hete motoren. Alle gastrijders zetten hun auto op de trailer en komen samen met de gasten nog één keer bij elkaar in de grote hal. Samen aan de BBQ en dan nemen we afscheid van elkaar. De kids en hun ouders zeggen lieve en soms zelfs ontroerende woorden. Het was inderdaad weer een fantastische dag daar op Niederrhein. De laatste voor 2012 maar in 2013 zijn wij weer present. Reken daar maar op!

Reageren