Nissan NV400 Bedrijfsauto

Nissan heeft op internationale bedrijfsautoshow IAA in Hannover een wereldprimeur: De NV400 als opvolger van de Nissan Interstar. Bovendien presenteert Nissan nieuwe versies en motorvarianten van de lichtere NV200. Ook is onder meer een studie te zien naar elektrische aandrijving.

Bij de Nissan NV400 is te kiezen uit veel varianten. Het is een bedrijfsauto die voor vele doeleinden is in te zetten. Zo is keuze mogelijk uit voorwiel-en achterwielaangedreven versies, in het laatste geval met een enkel-of dubbellucht achter. Voorwielaandrijving betekent een lager eigen gewicht, dus meer laadvermogen. Ook is de laadvloer lager en pakt het brandstofverbruik iets gunstiger uit. De achterwielaangevdren NV400 is ideaal in een chassis-cabineuitvoering en dus uitermate geschikt voor opbouw of ombouw. Verder is er keuze uit drie wielbasis, vier carrosseriehoogten. Hij is er als bedrijfsauto, met dubbele cabine, als chassis-cabineversie en als personenbus. Het voertuiggewicht inclusief maximum laadvermogen loopt van 2,8 naar 4,5 ton en het laadvolume loopt van 8 tot en met 17 kubieke meter.

Dieselmotor in drie vermogenversies

Voor de aandrijving zorgt een 2,3-liter turbodieselmotor. Hij is er in drie versies, met vermogens van 73, 92 en 110kw. De maximale trekkracht bedraagt respectievelijk 282, 310 en 350NM. Een roetfilter is standaard. De uitlaatemissie beantwoordt aan de Euro5-norm. De NV400 is voorzien van onafhankelijke voorwielophanging en een starre achteras. Bij de voorwielaangedreven versies is luchtvering een optie.

Reageren