Evalia met 5 of 7 zitplaatsen

De Nissan Evalia is een 4,40 meter lange, 1,86 meter hoge en 1,69 meter brede eenvolumer. Hij is rechtstreeks afgeleid van de NV200 bestelwagen. Hij onderscheidt zich echter van de gewone NV200 door chromen inzetstukken in de grille en ruiten in alle zijpanelen waarvan de achterste getint zijn. Verder zijn de bumpers, deurklinken en zijspiegels in koetswerkkleur gelakt. De koffer is toegankelijk via één grote klep.

Het interieur van de Evalia is ontworpen om plaats te bieden aan zeven personen en 900 liter bagage. Door slechts vijf stoelen op te klappen wordt dat 2.000 liter. De maximale laadruimte bedraagt 2.900 liter, met nog enkel de twee voorste stoelen als beschikbare zitplaatsen. Twee schuifdeuren bieden toegang tot de achterbank(en). Er staat ook een tot vijf zitplaatsen beperkte variant in de catalogus.

Onder de motorkap van de Evalia vinden we twee 1.5 dCi’s met 90 en 110 pk. De eenvolumer is uitgerust als een berline: centrale vergrendeling, airco, snelheidsregelaar en -begrenzer, radio-cd-mp3 met vier luidsprekers en Bluetooth. De Evalia zou deze herfst in de showroom moeten staan met een lanceringsprijs van minder dan 20.000 euro.

Reageren